Gastro Vest

I Ringkøbing-Skjern har fem lokale spisesteder valgt at gå sammen i projektet Gastro Vest for at højne den lokale gastronomi – og de mener det seriøst.

Spisestederne har nemlig nedfældet 10 forpligtende retningslinjer for deres arbejde og støbt det på et messingskilt. På trods af Vestkystens vind og vejr, står Manifestet på skiltet stadig klart og tydeligt, så både medarbejdere og gæster hos spisestederne kan inspireres af dem.

Vi vil vise, at vi mener det, når vi siger, at vi vil arbejde for at højne den lokale gastronomi. Derfor hænger vi vores Gastro Vest-manifest op, så alle kan se, hvad vi har forpligtet os til
-
Lars Pinholt, Restaurant SANDGAARDEN

For at kunne opfylde manifestet, arbejder Gastro Vest tæt sammen med de lokale leverandører om at lave endnu mere lokale og bæredygtige måltider til gæsterne. Det kræver et stærkt samarbejde at skabe de gode madoplevelser fra enge, hav og jorde, de har forpligtet sig til, og som du som gæst kan glæde dig til, når du besøger Vesterhavskøkkenet.

Kom og smag på Vesterhavskøkkenet
Du kan smage den lokale gastronomi fra Vesterhavskøkkenet ved at besøge de enkelte spisesteder og deres køkkener. Hen over året inviterer Gastro Vest til en række af arrangementer med fokus på Vesterhavskøkkenet. Hold øje med de enkelte spisesteders hjemmeside eller følg dem på Facebook, så du kan se, om der er noget for dig.

Gastro Vest Manifestet

Med afsæt i den vestjyske natur og lokale råvarer vil vi inspirere til gode madoplevelser

  • Vi arbejder tæt sammen med lokale producenter og leverandører af kvalitetsråvarer
  • Vi bruger bæredygtige råvarer fra enge, hav og jord
  • Råvarerne tilberedes med faglig viden, stolthed og passion
  • Vores råvarer er af højeste kvalitet, lokale som importerede
  • Vi er i bevægelse og udvikler nye gæsteoplevelser med lokal autenticitet
  • Vi skaber gastronomiske tiltag og events ved at samarbejde på tværs af vores køkkener
  • Vi er gæstfri og leverer en hjertelig og nærværende service
  • Vi skaber lokale fristelser, som samler mennesker hele året
  • Vi gør Vestjylland til et gastronomisk rejsemål
  • Vi viser vejen og udbreder den gode historie

En en del af Gastro Vest?

Hvis du kan se, at dit spisested passer til manifestet, så kontakt Bente Lægsgaard på bel@rserhverv.dk eller 21 25 59 65 og hør om dine muligheder.

Gastro Vest spisesteder

SANDGAARDEN, Søndervig

 

SANDGAARDEN ligger et stenkast fra de hvide klitter og det brusende Vesterhav, og her oplever du franskinspireret gastronomi. Restauranten drives af indehaver og kok Lars Pinholt, som først og fremmest har passion for faget. Lars har en særlig kærlighed til det franske køkken, som restaurantens værdier er bygget op omkring. Til god mad hører god vin. Lars Pinholt har gennem mange år opbygget en solid viden og ikke mindst interesse for de ædle dråber. Det har bragt ham langt omkring efter helt sublime vine til restaurantens smukke vinkælder og gæster. SANDGAARDENS restaurantchef og sommelier gør sammen med et team af dygtige og dedikerede medarbejdere, altid deres yderste for, at gæsterne får en helt særlig oplevelse.

Bestil bord på SANDGAARDEN

Kommandobroen by Grantland, Hvide Sande

 

Kommandobroen by Grantland har siden 2016 budt velkommen til kulinariske oplevelser i deres hyggelige restaurant i Hvide Sande – helt ude ved Vesterhavet. Med afsæt i omhyggelige valg af råvarer skabes inspirerende retter og et helt unikt univers af madoplevelser – i forreste række ved havnekajen i Hvide Sande. Louise og Michael Grantland - og resten af teamet - har en ægte passion for at levere madoplevelser i særklasse.

Bestil bord på Kommandobroen by Grantland

Fjordgaarden, Ringkøbing

 

Fjordgaarden har gennemtænkt dit måltid og taget lokale leverandører med ind i køkkenet, hvor det hele foregår. Du vil møde og smage på frisklandet fisk fra Hvide Sande, nøje udvalgte udskæringer af kød og masser af sæsonfriske frugt og grøntsager fra lokale leverandører. Fjordgaardens restaurant er helt nyrenoveret og du vil opleve en særlig hyggelig stemning og madRO. Fjordgaarden er også et hotel og et kurbad som giver RO til fortravlede liv.

Bestil bord på Fjordgaarden 

Hotel Skjern, Skjern

 

I Hotel Skjerns 'Restaurant stuen th.' vil du opleve ægte kærlighed til mad. Kristina Bundesen og Christian Rasmussen og resten af køkkenteamet går målrettet efter at levere gode madoplevelser. Med udgangspunkt i lokale råvarer serveres velsmagende, moderne og velanrettet mad, hvor stort set alt skabes fra bunden. Glæd dig til at besøge Hotel Skjern, som vil gøre alt menneskeligt muligt for at give dig en ekstraordinær oplevelse.

Bestil bord på Hotel Skjern

Restaurant NORDIC, Ringkøbing

 

Restaurant NORDIC ligger i centrum af Ringkøbing, som er tæt på det brusende Vesterhav, og du bydes velkommen i en smuk gammel bindingsværksbygning med en hyggelig gårdhave. Restaurant NORDIC brænder for det nordiske køkken, og inspireres af den vestjyske natur og årstidens lokale kvalitetsråvarer. Drikkevarerne er nøje udvalgt, og du kan glæde dig til en fantastisk gæsteoplevelse hos Restaurant NORDIC.

Bestil bord på Restaurant NORDIC

Find flere lokale spisesteder

I Ringkøbing-Skjern Kommune kan du få mange fantastiske madoplevelser. Vi har lavet en oversigt over områdets spisesteder så du let kan finde frem til det, der passer til dit humør.

Læs mere