Intens, fyldig og afrundet

Westjysk Smag

Æbler fra haven, mælkebøtter fra marken og solbær fra buskene. Når familien Agerbo brygger deres berømmede eddiker og likører, sker det med udgangspunkt i lokale råvarer af højkvalitet tilberedt med nænsomhed og tålmodighed.

 

Det giver en intens, afrundet og harmonisk smag, som bryder med alt det, vi ellers ved om eddiker og likører. Glem alt om sprittede, skarpe og sure oplevelser fra tidligere, og giv dig selv en ny og overraskende harmonisk smagsoplevelse med produkterne fra Westjysk Smag.     

Hemmeligheden bag den afrundede smag ligger i den naturlige gæringsproces baseret på vildgær, fravalget af sulfitter og den enestående tålmodighed. Det kan tage helt op til halvandet år, fra de lokale råvarer sættes til gæring, og til eddiken er klar til at komme på flaske. Den naturlige proces fremhæver smagen af de oprindelige råvarer.

Udover den naturlige fremstillingsproces, så gør Familien Agerbo sig umage for at gøre hele produktionen så bæredygtig som muligt. 

De udvikler løbende nye produkter, som eksempelvis bolsjer med brændenælde eller mælkebøtte, samtidig med at de finder metoder til at genanvende resterne af æbler, urter og andre råvarer som gødning eller kompost i haven.  

Udviklingen af Westjysk Smag begyndte med, at familien Agerbo havde flere æbler, end de kunne nå at spise eller afsætte til venner og familie. I stedet for at lade æblerne gå til spilde, gav de sig i kast en at lave æblemost. Men mosten gærede, og det blev begyndelsen på noget meget bedre. I dag bliver både eddiker og likører serveret på flere lokale restauranter som Kommandobroen by Grantland, Westergaards Hotel og Stauning Havn, ligesom de bliver solgt i specialforretninger over hele landet.

Vil du have den fulde oplevelse af Westjysk Smag, så hold øje med familiens Facebookside, hvor de løbende inviterer til rundvisninger i haven og produktionen – her er der også mulighed for at købe smagsprøver med hjem til frokostbordet.