Whisky i verdensklasse

Stauning Whisky

”Om Smag og Behag kan man ikke disputere”, siger et gammelt ordsprog – men det kan man nu godt. Og tager du på besøg hos Stauning Whisky kan du være med i diskussionen om, hvad der er verdens bedste whisky.

 

”Den smager af at sidde i solen ved Søndervig med fødderne begravet i det lune sand, mens vandet glimter og bølgerne bruser”, er der eksempelvis én, der har sagt. Eller ”den smager af minder fra min barndom og farmors stue”, har en anden sagt. 

Og så er der rigtig mange som har sagt, at whiskyen fra Stauning smager godt, og at den smager af Danmark.

Smagen af Danmark kommer fra kornet, som whiskyen bliver brygget på. Rug er en af de foretrukne kornsorter og hertil kommer den friske vesterhavsvind, en passion for whisky og godt håndværk. Produktionen begyndte som en fiks idé og et hobbyprojekt blandt familie og gode venner, men er i dag et topprofessionelt fyrtårn inden for whiskyproduktionen på verdensplan.

Læs mere om Stauning Whiskys historie her

De destillerede dråber har vundet utallige priser og fået flotte anmeldelser af anerkendte smagsdommere. I 2019 vandt de blandt andet prisen for verdens bedste råsprit. Men hos Stauning Whisky ved de, at verdens bedste whisky, er en individuel vurdering. Den vigtigste smagsdommer er den enkelte nyder. Den whisky, der vækker følelser af sommer og sol hos den ene, smager måske af et trist og regnvådt forår hos den anden. Derfor kan du med fordel give dig selv den fulde oplevelse af Stauning Whisky med en rundvisning og smagsprøver på destilleriet. Udover at finde din egen favorit whisky kan du også høre hele historien om, hvordan hobbyprojektet blev til en verdenssucces.

Læs mere om, hvad du kan opleve ved et besøg hos Stauning Whisky.