Smagen af dansk sommer og Vesterhav

Vesterhavsmost fra Laubjerg

Frisk, syrlig og sød. Jordbunden under æblerne fra Laubjergs Planteskole er med til at give æblerne en smag i verdensklasse, når de plukkes friske og modne fra træerne i den vestjyske plantage. Og den smag bevares, når æblerne presses til most og tørres til granulat på samme sted.

 

40 års erfaring med frugt, den naturlige modning af æblerne og den ultrakorte vej, fra plukningen til mosteriet kan smages i de færdige produkter. Vesterhavsmost bliver produceret på planteskolen af 100% egen, dansk frugtavl. Her er det udelukkende kvaliteten, stoltheden og naturens små mirakler, der gemmer sig bag brandet.

Mosten produceres af enkelte sorter, så du kan opleve den rene smag af Cox Holstein, Discovery, Rosette eller en af de andre sorter i æbleplantagen. Du kan finde din egen favorit mellem de 15 forskellige smagsvarianter, eller du kan vælge den, som passer til maden og humøret, ligesom når du vælger vin.  

Vesterhavsmost var det første produkt fra Laubjergs Planteskole, men siden er de også begyndt at producere æblegranulat, der kan bruges i eksempelvis bagværk, desserter og mysli.

Smagen, sødmen og bageegenskaberne i Vesterhavsmosts æblegranulat har senest fået det danske bagerlandshold med blandt andre Mikkel Hansen fra Pompei Bageriet i Ribe til at bruge produktet i en opskrift til verdensmesterskaberne i Paris i 2020 – et VM hvor Danmark i øvrigt som det eneste europæiske land fik en medalje. At kvaliteten kan smages i produkterne fra Laubjergs Planteskole, kan nok ikke vises mere tydelig. 

Men smagen er ikke det eneste, der imponerer, hvis du kommer forbi Laubjergs Planteskole. Familien Laubjerg har formået at skabe en virksomhed, som primært benytter sig af vedvarende energikilder, og produktionen optager langt mere CO2, end den udleder.

Hold øje med deres hjemmeside, hvis du vil med på en rundtur i den bæredygtige æbleplantage, lære om Vesterhavsmostens smagsnuancer eller bliv klogere på insekternes mange gavnlige funktioner i naturen.

Vesterhavsmosten
Vesterhavsmosten
Vesterhavsmosten