Ceviche lavet på ising

Rasmus Fisker - vinder af MasterChef 2021 - var i maj 2022 i Hvide Sande, hvor han delte sin viden om fisk. Her får du opskriften på Rasmus' kolde fiskesalat: Ceviche lavet på ising serveret med sprød glaskål

Forret til 2 personer

Ingredienser 

  • Ceviche - 200 g isingfilet (skal have været frosset 48 timer)
  • 1 øko lime
  • 1 øko citron
  • 1 tsk sukker
  • 1 nip salt
  • 1 chili (kan undlades)
  • 1 bundt dild
  • 2 cm ingefær
  • 2 forårsløg
  • 2 spsk god olivenolie
  • ½ glaskål

 

Fremgangsmåde

  1. Skær isingen i helt tynde skiver på tværs af fileten. Mærk efter og fjern evt. ben.
  2. Pres lime og citron i en skål. Riv også skallen heri.
  3. Snit chili, ingefær, forårsløg fint og tilføj til skålen. Tilføj desuden sukker og salt. Lad marinaden trække i 15 min.
  4. Snit dilden helt fint og sæt den til side.
  5. Hæld din marinade ned til isingen gennem en sigte. Lad isingen marinere i 20 min.
  6. Snit glaskålen som helt fine tændstikker.
  7. Efter 20 min sigtes isingen fra marinaden og isingen vendes sammen med det snittede dild.
  8. Anret på en tallerken med glaskål i bunden, den marinerede ising og top med lidt grønne urter samt et par dryp af den gode olivenolie.