Business Region MidtVest

Business Region MidtVest er et samarbejde mellem syv midt- og vestjyske kommuner; Skive, Struer, Lemvig, Holstebro, Herning, Ringkøbing-Skjern og Ikast-Brande Kommune. Målet for samarbejdet er at styrke væksten, skabe nye jobs og tiltrække kvalificeret arbejdskraft til området.

Ringkøbing-Skjern kommune har i en årrække været en del af Udviklingsplatform for Midt- og Vestjyske fødevarer. Platformen består af en række partnerorganisationer, videninstitutioner og virksomheder, som arbejder med udvikling på fødevareområdet.

Udviklingsplatformen arbejder med en vision om, at Midt- og Vestjylland som Danmarks førende fødevareproduktionsområde og spisekammer, anerkendes som hjertet og maven i den danske fødevareklynge. Igennem netværk og tæt samarbejde på tværs af platformen og kommunegrænser vil partnerne sammen skabe vækst og udvikling inden for fødevareområdet i Midt- og Vestjylland.

Eksempler på samarbejde

 

Food Festival 
Som et led i udviklingen af Midt- og Vestjyllands fødevareerhverv har Business Region MidtVest haft succes med at arrangere et fælles område for regionens fødevareproducenter ved nordens største madbegivenhed, Food Festival.

I det fælles område kunne Food Festivals gæster få en gedigen smagsprøve på, hvad de midt- og vestjyske fødevareproducenter kan. Der blev smagt, snakket og solgt dejlige råvarer og
madsnedkeren Jesper Krabbe tilberedte producenternes råvarer og produkter over bål for at inspirere både festivalgæster og producenter til at benytte nye anvendelsesmuligheder. 

Foodexpo
Vi gentog succesen fra Food Festival og tog sammen til Foodexpo i Herning den 22.-24. marts 2020. Vi måtte undværre bålet, da vi trak indenfor, men Foodexpo gav mulighed for en bred eksponering for branchen, da det er Nordens største fødevaremesse. Udover den fælles stand, hvor producenter på skift kunne vise deres produkter frem, blev midt- og vestjyske fødevarer yderligere vist frem ved en specialsammensat frokost for indkøbere, kokke og cateringspecielister, så de kunne se, smage og høre, hvad området har at byde på. 
Derudover havde vi fint besøg af folkene fra Gastronomisk Undergrund, der serverede en 5-retters midt- og vestjysk menu i Showkøkkenet. Kokkene tog udgangspunkt i udvalgte råvarer fra området.

Madmødet 2020
Det næste store fælles arrangement er Madmødet, der finder sted den 14.-16. maj 2020. Læs mere her.