Thailandsk twist til dine fisk

Dak Wichangoen gæstede Hvide Sande under Madmødet 2025, og viste hvordan, du kan give dine fiskeretter mv. et twist

Hvide Sande-møder-Thailand-marinade by Dak

Dak Wichangoen deler her hendes opskrift på en marinade, der altid er i køleskabet hos Dak. Marinaden kan fx bruges på fiskeretter og også grøntsager - og giver dine retter et twist, der løfter dem til noget helt særligt.

Dak er tidligere køkkenchef på den thai-inspirerede Michelin-restaurant Kiin Kiin i København, hun er dommer i et madprogram på TV3, og sidst men ikke mindst er hun vestjyde.

 

1 dl. basismix

  • 1/2 dl Tamarind pasta
  • 1/2 dl palmesukker eller rørsukker

Smages til med

  • Ca.  1/2 dl fiskesauce

Tilsæt finthakket

  • Ingefær
  • Hvidløg
  • Løg
  • Knuste peanuts
  • Smag evt. til med kokosmælk

Tilberedning

  1. Blend det hele
  2. Giv det et kort opkog
  3. Du kan eventuelt tilsætte lidt kartoffelmel for en fastere konsistens

 

Held og lykke – og som Dak siger: bliv ved, og ved og ved med at øve dig.