Hvide Sande-møder-Thailand-marinade by Dak
Dak Wichangoen deler her hendes opskrift på en marinade, der altid er i køleskabet hos Dak. Marinaden kan fx bruges på fiskeretter og også grøntsager - og giver dine retter et twist, der løfter dem til noget helt særligt.
Dak er tidligere køkkenchef på den thai-inspirerede Michelin-restaurant Kiin Kiin i København, hun er dommer i et madprogram på TV3, og sidst men ikke mindst er hun vestjyde.
1 dl. basismix
- 1/2 dl Tamarind pasta
- 1/2 dl palmesukker eller rørsukker
Smages til med
- Ca. 1/2 dl fiskesauce
Tilsæt finthakket
- Ingefær
- Hvidløg
- Løg
- Knuste peanuts
- Smag evt. til med kokosmælk
Tilberedning
- Blend det hele
- Giv det et kort opkog
- Du kan eventuelt tilsætte lidt kartoffelmel for en fastere konsistens
Held og lykke – og som Dak siger: bliv ved, og ved og ved med at øve dig.

