Er fremtidens malkeko en ged?
Tobias Christensen fra Nørgaards Geder i Videbæk driver en økologisk malkegedeproduktion med 260 malkegeder og 40 ha jord til bedriften. Tobias mener, at gedekød på sundheden kan konkurrere med kyllingekød, da kødet indeholder mere protein, mindre fedt og mere jern. Samtidig er proteinerne i gedemælk lidt anderledes end i komælk, så mange med laktoseintolerance tåler gedemælk uden problemer.
Mange tror, at gedemælk smager af ged, men iværksætteren har lavet en blindtest for familie og venner, hvor ingen var i stand til med sikkerhed at udpege gedemælken. Og med en mindre klimabelastende produktion er Tobias Christensen ikke bange for at sige: ”Fremtidens malkeko er en ged”.
Nørgaards Geder tager gerne imod gæster, så hold øje med deres Facebook-side, og kig forbi, næste gang der bliver inviteret til ”Åben stald”. Læs mere her.