Rørt tatar med trøffelmayo

Kok og restaurantejer Lars Pinholt fra Restaurant SANDGAARDEN i Søndervig giver os opskriften på rørt tatar med trøffelmayo

Ingredienser

  • 600 gram oksekød eksempelvis mørbrad eller inderlår
  • 4 skalotteløg finthakket
  • 50 gram kapers hakket
  • 60 gram cornichoner hakket
  • 1 lille bundt estragonblade finthakket
  • 2-3 spsk. friskrevet peberrod efter smag
  • 2 tsk. grovkornet fransk sennep
  • 2 tsk. worcestersauce
  • 2 spsk. Heinz ketchup
  • ½ spsk god olivenolie
  • 2-3 æggeblommer
  • salt og peber

Opskrift

Kødet hakkes fint, de snittede og finthakkede skalotteløg, hakkede kapers og cornichoner samt finthakket estragon vendes sammen.

Tilsæt sennep, worcestersauce, ketchup, olivenolie og æggeblommer vendes i og smages til med peberrod, salt og peber.

Fordel den rørte tatar i couvert-portioner og lav en fordybning til en æggeblomme i hver.

 

Tips: Rørt tatar med trøffelmayo serveres med friskbagt brød og salat, marineret i vinaigrette og valnøddeolie.

 

Vinanbefaling

Cheverny Prestige fra Domaine du Salvard, Loire, en fadlagret fed hvidvin.

 

 

Rørt tatar