Michelin-kok på besøg i det vestjyske

24. februar 2022

Michelin-kok giver inspiration til Restaurant Havtorn

Restaurant Havtorn som ligger ved Vedersø Klit Camping fik den 22.-23. februar 2022 professionel sparring med og besøg af Det Gastronomiske Rejsehold.

Det var topkokken Dak Wichangoen, som gæstede det vestjyske. Dak er uddannet hos Brødrene Koch i Århus, og hun har været køkkenchef på Michelin-restauranten Kiin Kiin i København – men når hun træder ind i et køkken, er hun i øjenhøjde med alle. Dak kender den vestjyske jargon, idet hun er vokset op i den lille vestjyske by Djeld tæt på Vinderup.

Restaurant Havtorn drives af Anna og Johnny Bregendahl. Anna har en baggrund fra brasseriet Ekte i Holstebro, og Johnny har været restaurantchef på Under Klippen i Holstebro. Anna og Johnny overtog restauranten i 2021, og er nu klar til at ændre lidt på konceptet.

”Vi har arbejdet med at finde ind til kernen af hvad Restaurant Havtorn skal stå for” fortæller Anna Bregendahl. ”Vi vil lave god og ærlig mad af gode råvarer”.

Dak Wichangoen har deltaget i udviklingen af menukortet hos Restaurant Havtorn og fortæller ”Jeg brænder for, at der skal serveres god mad helt ud i yderkanten af Danmark, og jeg vil gerne give viden videre. Da jeg selv arbejdede som køkkenchef, havde jeg også brug for inspiration.

”Der er alt for mange ens retter op langs Vestkysten, og derfor piller vi vores bedst sælgende ret af menukortet” fortæller Johnny Bregendahl. ”Det er modigt, men også nødvendigt. Nogle af de retter, vi vil servere fremover, kan du ikke få andre steder”.

 

Det Gastronomiske Rejsehold er et tilbud til landets spisesteder. Rejseholdet består af en kok med mange års erfaring fra nogle af landets bedste restauranter og en projektmedarbejder med indgående kendskab til branchen. Formålet med projektet er at løfte niveauet for spisestederne ude i landet og give dem inspiration og konkrete værktøjer til at arbejde med nogle af de problemstillinger, de støder på i dagligdagen. Bag projektet står Food Organisation of Denmark.

Ringkøbing-Skjern Erhvervsråd er bindeleddet mellem Det Gastronomiske Rejsehold og Restaurant Havtorn. Fødevarer er en erhvervsmæssig styrkeposition i Ringkøbing-Skjern Kommune, og Erhvervsrådet arbejder med at skabe de bedste betingelser for områdets virksomheder, der arbejder med fødevarer.