Inspiration og læring fra gourmetkok

14. november 2023

Fornemt besøg hos Café La Vista i Ringkøbing

Café La Vista i Ringkøbing havde den 13.-14. november 2023 besøg af Det Gastronomiske Rejsehold.

Rejseholdets udsendte kok var Nicolaj Møller, der er i dag køkkenchef og ejer af AYA Dining i Vejle, som leverer gastronomiske oplevelser i kundernes egne private omgivelser. Nicolaj har tidligere været køkkenchef på Treetop Restauranten på Munkebjerg Hotel, ligesom han i en årrække var en del af Det danske kokkelandshold.

Maja og Lajla fra Café La Vista ønskede at få inspiration til bl.a. tapasretter og frokostretter, og det indfriede Nicolaj Møller til fulde. Med afsæt i Café La Vistas egne ideer, udfordrede og tvistede Nicolaj den mad, som måske fremover skal serveres i cafeen.

Der blev arbejdet med nyfortolkninger af bl.a. cæsar salat, scrambled eggs, suppe, smørrebrød samt hjemmelavede marinader, dressinger, og mayo – og det smagte himmelsk.

Nu vil Maja og Lajla arbejde videre med de mange ideer, og det bliver spændende at se, hvordan menukortet udvikler sig, og mon ikke der gemmer sig en signaturret iblandt inspirationen fra Det Gastronomiske Rejsehold?

Læs mere om Café La Vista her.

 

Det Gastronomiske Rejsehold er et tilbud til landets spisesteder. Formålet med projektet er at løfte niveauet for spisestederne ude i landet og give dem inspiration og konkrete værktøjer til at arbejde med nogle af de problemstillinger, de støder på i dagligdagen. Bag projektet står Food Organisation of Denmark.

Ringkøbing-Skjern Erhvervsråd er bindeleddet mellem Det Gastronomiske Rejsehold og Café La Vista. Fødevarer er en erhvervsmæssig styrkeposition i Ringkøbing-Skjern Kommune, og Erhvervsrådet arbejder med at skabe de bedste betingelser for områdets virksomheder, der arbejder med fødevarer.