Knasende sprøde og sunde snacks

Nødderisteriet

Vidste du, at der er mere end 300 nøddecafeer og popup shops med nødder i Holland? Til sammenligning er der ikke en eneste i Danmark.

 

Det er der ikke mange, der ved, men det ved Thomas Randeris, som er grundlægger af Nødderisteriet. En gang i fremtiden kunne han godt tænke sig at åbne Danmarks første nøddecafé, for han brænder og arbejder på at udbrede sunde, økologiske nødder som et lækkert alternativ til den lille sult. Lige nu har han dog fuldt fokus på Nødderisteriet, der producerer og distribuerer nødderne i små portioner.

Det er især sprødheden sammen med balancen mellem krydderiet og nøddens egen smag, der giver en enestående delikat oplevelse. For at opnå dén kvalitet, skal nødderne ristes ved den rette temperatur, med en passende luftcirkulation, ensartet varme på alle sider samt ikke for meget og ikke for lidt af de økologiske krydderblandinger. 

Thomas Randeris har forsøgt sig med flere forskellige metoder, før han fandt den helt rette opskrift til mandler og cashewnødder, og nu udvikler han på flere forskellige typer af nødder som hassel-, macadamia- og pekannødder, så sortimentet kan blive udvidet.

Mens du venter på, at du en dag kan træde ind ad døren til Nødderisteriets café, så kan du finde nødderne på Nødderisteriets hjemmeside, i specialbutikker og på cafeer og restauranter over hele landet. Er du i nærheden af Nødderistriet, kan du eksempelvis finde nødderne hos Westergaards Hotel i Videbæk, Jacobs Blomsterforum i Skjern samt Knaplund Destilleri og Søstrenes Vinhandel i Tarm.