Fremtidens fødevarer smager af nødder

Din Insekt Butik

Har du lyst til at sætte tænderne i en chokoladeovertrukket kiks eller krydrede og ristede peanuts? Så kan du lige så godt sætte tænderne i nogle af delikatesserne fra Din Insekt Butik. Smagen er nemlig stort set den samme.

 

Mike Erikstrup er Danmarks største forhandler af spiselige insekter. Ideen til butikken opstod på baggrund af hans erfaringer fra det traditionelle landbrug. Som uddannet landmand ved Mike Erikstrup alt om, hvor meget plads, vand og foder det kræver at opdrætte køer og grise, og med et blik for jordens begrænsede ressourcer, så var det ikke fjernt for ham at undersøge mulighederne for at tilbyde alternative kilder til protein.

I dag fordeler kunderne i Din Insekt Butik sig primært i to grupper. Den største gruppe er miljøbevidste forbrugere, som ønsker at højne dyrevelfærden og mindste klimaaftrykket fra deres kost. De bruger insekterne til almindelig madlavning og brød og sikrer sig derigennem tilstrækkeligt med protein og B12-vitamin på en kost som ellers primært er plantebaseret for dem.

Den anden gruppe er eventyrlystne kunder, som køber insekterne for at få en sjov og anderledes oplevelse.  

Har du endnu ikke sat tænderne i melorme, fårekyllinger eller græshopper, så kan det være, at det skyldes, at du bliver tankekræsen – altså kræsen ved tanken om at spise noget nyt og anderledes. Insekterne i sig selv minder typisk om peanuts eller valnødder, så det er sjældent den, der afholder nogle fra insekterne. Men det har Din Insekt Butik også en løsning på. Dels kan du købe insekter, der er dyppet i chokolade eller krydret med barbecue, og dels har Mike Erikstrup udviklet spillet The Big Bug Challenge, som gør den første smagning til en leg. Du kan købe det og alle andre produkter fra Din Insekt Butik på nettet, eller du kan ringe til Mike Erikstrup på +45 3132 6823 og lave en aftale om at komme forbi butikken.